torstai 13. kesäkuuta 2013

Wight - Saksan nuori Sabbath


Saksanmaalta tuleva Wight soittaa vahvasti doomia sisältävää psykedeelistä stoner rockia 70-luvun otteella. Hieman selventäen voisi sanoa, että Wight on vähän kuin Black Sabbath, jos okkultismi vaihdetaan kosmisuuteen.

Bändin ensimmäinen pitkäsoitto ilmestyi vuonna 2011. Wight Weedy Wight -albumi on kansia myöten psykedeelistä avaruusrockia. Groove on raskasta ja kaiku on käännetty tappiin asti. Levyn nimikkobiisin lonksuva wah-wah nyrjäyttää mielen.

Levyn mukana tulee bonuksena 7", jonka kaksi biisiä on ilmeisesti nauhoitettu eri sessioissa kuin itse albumi. Bonaribiisit ovat huomattavasti suorempaa, retrorockin kanssa flirttailevaa moukutusta. Esimerkkinä alla Shaman Woman.


Viime kesänä julkaistu Through The Woods Into Deep Water -levy huokuu ensisilmäyksellä aika vahvoja black metal -viboja. Avausraidalla messutaan My lap will be your graveyard, kiss your friends goodbye ja toisen biisin nimi on I Spit On Your Grave. Se siitä kosmisuudesta.

Mutta Through The Woods Into Deep Water -levyltä löytyy dynamiikkaa, ja yli 11 minuuttia kestävän Southern Comfort & Nothern Lights -biisin aikana tajuaa, ettei psykedelia ole kadonnut mihinkään. Yhtä äkkiä ilmestyvä saksofoni varmistaa, että asia menee perille. Enkä todellakaan tarkoita, että levyn a-puoli olisi huono, päinvastoin.

Itselläni kesti hetken aikaa päästä sisään Wightin toiseen albumiin. Yksi syy oli black metal -vibat, mutta suurin syy oli varmaankin se, että oma levyni oli kärsinyt postituksessa vesivahingon ja repeilevän selkämyksen tuijottaminen vitutti. Keräilijän ongelmia. Mutta hyvä musiikki parantaa vitutuksen ja nyt ajattelen nuhristuneen kannen olevan osa levyn mojoa.

Through The Woods Into Deep Water on ladattavissa bändin bandcamp-sivuilta itse määriteltävällä hinnalla. Vinylistien puolestaan kannattaa napata viimeiset kappaleet Kozmik Artifactzista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti